Velkommen til Dybendals Grundejerforening

Sammen kan vi sikre, at vores grundejerforening forbliver et dejligt sted at bo og leve. Derfor har vi udformet disse regler for at sikre trivsel, tryghed og velstand for alle medlemmer af foreningen. Vi opfordrer alle medlemmer til at læse og forstå disse regler, da de tjener til gavn for os alle. Hvis der er spørgsmål eller behov for yderligere information, er du velkommen til at kontakte bestyrelsen

Odinsvejs chikaner

Love for Dybendal Grundejerforening

§ 1 Foreningens navn er “Dybendal grundejerforening”, dens hjemsted er Halsnæs kommune.

§ 2 – Medlemmer af foreningen er de nuværende og fremtidige ejere af parceller, der er eller vil blive udstykket fra matrikelnummer 5a Vinderød by og sogn, i henhold til servitut Iyst d. 20.02.1948 retskreds nr. 10, Frederikssund Købstad.

§ 3 – Foreningens formål er at varetage medlemmernes fællesinteresser med hensyn til deres ejendomme, herunder drift og vedligeholdelse af vejanlæg. Foreningen påser, at de på arealerne pålagte servitutter overholdes.

§ 4 – Generalforsamlingen har vedtaget et ordensreglement og et persondatareglement, hvilke generalforsamlingen henstiller at alle i området overholder. Fremtidige ændringer og tilføjelser til reglementet kan kun foretages med generalforsamlingens godkendelse. Eventuelle ændringer og eller tilføjelser kan godkendes af generalforsamlingen med almindeligt simpelt flertal.

§ 5 – Medlemmerne hæfter solidarisk for foreningens forpligtelser.

§ 6 – Når et medlem ophører at være ejer af sin parcel, er denne derved udtrådt af foreningen og har intet krav på andel i dens formue. Den nye ejer indtræder umiddelbart i den tidligere ejers rettigheder og forpligtelser overfor foreningen. Foreningen er berettiget til at inddrive evt. restance fra den tidligere ejer hos den nye ejer.

§ 7 – Til foreningens administration og øvrige almindelige udgifter betaler hvert medlem, for hvert matrikelnummer denne er ejer af, et årligt kontingent. Generalforsamlingen kan ved almindelig flertalsbeslutning fastsætte kontingentet for det indeværende og/eller efterfølgende regnskabsår. Hvis ingen ny beslutning træffes, er kontingentet det samme, som var gældende det foregående regnskabsår.

Kontingentet forfalder til betaling efter afholdelsen af den ordinære generalforsamling og efter bestyrelsens nærmere bestemmelser.

§ 8 – Såfremt bidragene til grundejerforeningen ikke er rettidigt betalt, vil beløbene blive overgivet til inkasso, dog skal medlemmet, forinden dette sker, rykkes ved skriftlig eller elektronisk meddelse. De med restancen forbundne udgifter skal betales af medlemmet.

§ 9 – Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed. Generalforsamlingen vælger en dirigent, der ikke behøver at være medlem af foreningen. Dirigenten afgør alle tvivlsspørgsmål vedrørende sagens behandlingsmåde og stemmeafgivning. Valg sker ved skriftlig afstemning, med mindre der til det enkelte mandat kun er foreslået en kandidat. Andre afstemninger sker ved håndsoprækning. Skriftlig afstemning skal dog benyttes, hvis mindst 1/3 af de fremmødte medlemmer forlanger det.

Hvert medlem har en stemme for hvert matrikelnummer denne er ejer af – dog kan intet medlem afgive mere end 2 personlige stemmer, og ethvert medlem der ønsker at afgive stemme på generalforsamlingen, skal derfor straks inden stemmeafgivningens begyndelse, forlange udleveret det antal stemmesedler denne er berettiget til.

Stemmeafgivningen kan ske efter skriftlig fuldmagt, der ikke behøver at gives til et medlem, idet ingen dog kan repræsentere mere end 2 andre personer, der er medlem af foreningen, men uden hensyn til, hvor mange parceller og dermed stemmer de repræsenterer. Fuldmagter skal afleveres ved stemmeseddeludleveringen.

Over det på generalforsamlingen passerede føres af sekretæren en protokol der godkendes af bestyrelsen samt offentliggøres i henhold til ordensreglerne. Alle generalforsamlinger afholdes i Frederiksværk.

§ 10 – Ordinær generalforsamling skal afholdes hvert år i februar måned. Den indkaldes af bestyrelsen med 4 ugers varsel ved skriftlig eller elektronisk meddelelse. Med indkaldelse udsendes den af bestyrelsen fastsatte dagsorden samt regnskabet og budgetforslag.

Ønsker et medlem en sag sat på dagsordenen, må forslaget være bestyrelsen i hænde senest 2 uger før generalforsamlingen.

Sager der ikke er optaget på dagsordenen, kan ikke gøres til genstand for afstemning, undtagen af rent orienterende karakter.

På hver ordinær generalforsamling aflægger bestyrelsen beretning om foreningens virksomhed i det forløbne år, og regnskab og budgetforslag forelægges til godkendelse.

§ 11 – Ekstraordinær generalforsamling indkaldes på samme måde og med samme varsel som den ordinære og afholdes så ofte bestyrelsen finder det fornødent, eller såfremt 1/3 af medlemmerne til bestyrelsen indgiver skriftlig begæring erom med angivelse af dagsorden. I sidstnævnte tilfælde skal generalforsamlingen afholdes senest månedsdagen for begæringens modtagelse. Hvis ikke de medlemmer eller deres befuldmægtigede, der har begæret generalforsamlingen indkaldt, er til stede, bortfalder dagsordenen.

§ 12 – Til vedtagelse af generalforsamlingsbeslutninger, der går ud på ophævelse eller ændringer af de på arealet påhvilende servitutter, opløsning af foreningen, dispositioner over foreningens formue i tilfælde af dens opløsning, forandring af foreningens love eller bevilling af midler, udover det administrative og vedligeholdelsesudgifter, kræves at mindst 2/3 af de stemmeberettigede stemmer for. Såfremt forslaget uden at være vedtaget efter denne regel har opnået tilslutning fra mindst 2/3 af de afgivne stemmer, indkaldes der til en ny generalforsamling, der skal afholdes senest månedsdagen for den pågældende generalforsamling. På denne kan, uanset de repræsenteredes antal, beslutningen vedtages med mindst 2/3 af de afgivne stemmer.

§ 13 – Bestyrelsen består af 5 medlemmer, der vælges af generalforsamlingen, der direkte udpeger formand og kasserer, medens bestyrelsen selv, blandt de øvrige 3, vælger sin næstformand og sin sekretær. Endvidere vælger generalforsamlingen 2 bestyrelsessuppleanter, 2 revisorer og en revisorsuppleant. Efter tur afgår hvert år skiftevis 2 og 3 bestyrelsesmedlemmer, idet formanden og kassereren dog ikke afgår samtidig. Dersom en af dem skulle ønske at afgå udenfor sin tur udskydes omvalget af den anden et år. En revisor afgår efter tur hvert år. Indtrædende bestyrelses- eller revisorsuppleanter afgår, når den de erstatter ordinært skulle afgå, hvorimod suppleanter i øvrigt omvælges hvert år.

§ 14 – Bestyrelsen leder foreningens virksomhed, Møde afholdes så ofte formanden eller 2 andre medlemmer finder det nødvendigt. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 medlemmer er til stede. I tilfælde af stemmelighed er formandens (eller i hans forfald næstformandens) stemme afgørende. Sekretæren fører protokol over forhandlingerne.

§ 15 – Foreningen forpligtes ved underskrift af formanden (eller i hans forfald næstformanden) i forbindelse med 2 andre bestyrelsesmedlemmer.

§ 16 – Foreningens regnskabsår er kalenderåret.

§ 17 – Bortset fra en kontant kassebeholdning, der ikke må overstige 1000 kr., indsættes foreningens pengemidler i et pengeinstitut. På denne konto kan kassereren kun hæve max. 10.000 kr. Bilag der overstiger 10.000 kr. skal underskrives af både formanden og kassereren.

Frederiksværk, 15 marts 2023.

Ordensregler for Dybendal Grundejerforeningen
2023

Beskæring af buske
De enkelte grundejere skal sørge for at deres hække, buske og træer beskæres langs veje og stier.
– Se regler for hvordan på kommunens hjemmeside: www.halsnaes.dk.

Støj
– Man skal generelt vise hensyn med støjende maskiner og redskaber eller husdyr.
– Brug af støjende haveredskaber skal ske i tidsrummet 9 – 13 på helligdage samt lørdage og søndage.

Haveaffald
– Det er ikke tilladt at afbrænde haveaffald

Brændeovne
Brug af brændeovne skal foregå efter myndighedernes forskrifter.
Det man ikke må fyre med er:
– Trykimprægneret træ, EU-paller eller træ, der på anden vis er overfladebehandlet.
– Træaffald, som kan indeholde rester af maling, lim og lak.
– Husholdningsaffald, fx mælkekartoner, æggebakker, plastik og kulørte tryksager som ugeblade og reklamer.
– Knust bygningsaffald som fx indeholder søm, skruer, rester af spån- og gipsplader.

Veje
– Hvor andet ikke er bestemt, er grundejerne pligtige at renholde fortov og vejen ud for sin parcel indtil vejens midte.

Kørsel på veje
– De bruges af kørende, gående i alle aldre og ikke mindst legende børn. Det er derfor vigtigt, at ikke mindst den kørende trafik sker med størst muligt hensyn til “de svage trafikanter” og herunder legende børn.
– Kør derfor langsomt og overtræd ikke hastighedsbegrænsningen i området.

Rabatten
– Grundejerforeningen ved bestyrelsen har ansvaret for vedligeholdelse af vejene.
– Mellem vejbanen og skellet til den enkelte parcel er rabatten.
– Denne rabat har den enkelte grundejer af praktiske grunde pligt til at holde i pæn stand til glæde for sig selv og andre, der færdes i vort område.
– Det betyder at hver grundejer selv skal sørge for at fylde huller op så vejkanterne ikke bliver kørt i stykker samt afholde tilhørende udgifter.
– Rabatten skal friholdes for uautoriserede afmærkninger i form af sten mm.
– Kommunen har regler for hvordan man kan kantafmærke sin grund – se på kommunens hjemmeside.
– Rabatten friholdes for affald. I forbindelse med byggeri og lign er det dog tilladt at bruge
fortovet midlertidigt til opbevaring af byggematerialer mm.

Parkering & biler i tomgang
– Parkering af biler, trailere og campingvogne skal ske på egen parcel, det gælder også hvis der er 2 eller flere biler.
– Vendepladserne er ikke beregnet til parkering og skal derfor friholdes for biler.
– Der må ikke henstilles uindregistrerede motorkøretøjer, andre befordringsmidler, der ved deres udseende virker skæmmende på området eller kan være kilde til forurening.
– Biler må ikke holde i tomgang.


Husdyr
– Der skal være plads til os alle i området – også vore husdyr.
– Løsgående og støjende husdyr er ikke tilladt – Ikke alle husdyr er lige venlige overfor fremmede – og ikke alle mennesker er trygge ved løsgående husdyr/hunde.
– Enhver husdyr/hundeejer har pligt til at gøre rent efter
sin husdyr/hund – Tag en pose med på husdyrets/hundens luftetur.


Kommunikation
– Foreningen anvender primært elektronisk kommunikation, medlemmerne er fortrinsvis forpligtede til at orientere sig på foreningens hjemmeside og på de af foreningen anvende sociale medier.
– Bestyrelsen vedligeholder en gang årligt i forbindelse med generalforsamlingen en liste over beboere som ønsker mødeindkaldelser og generalforsamlings protokol på papir.


Kommunikations Regler
– Medlemmer på hjemmesiden og på grupper på de sociale medier som er oprettet af bestyrelsen er alle beboere eller tidligere beboere.
– Medlemmer skal holde en god tone og må ikke udøve chikane af andre medlemmer.
– Medlemmer må ikke udføre ulovlig aktivitet.
– Indhold skal være relevant i forholdet til at bo/leve i Dybendalområdet.
– Medlemmer sanktioneres fra brug af hjemmesiden eller sociale medier såfremt ovennævnte ikke overholdes. Sanktionen besluttes af bestyrelsen.


Henvendelser til bestyrelsen foregår fortrinsvis via e-mail: kontakt@dybendal.com eller via de sociale medier.

Persondatapolitik for Dybendal grundejerforening

Dybendal grundejerforening er som dataansvarlig forpligtet til at beskytte dine personoplysninger, når du som medlem eller gæst gør brug af Dybendal grundejerforening, og de services der tilbydes, og tilstræber, at du føler dig tryg ved Dybendal grundejerforening behandling af dine personoplysninger. Dybendal grundejerforening behandler personoplysninger om dig i henhold til denne persondatapolitik og gældende lovgivning.

1. Hvornår indsamler og anvender Dybendal grundejerforening dine personoplysninger?
Dybendal grundejerforening indsamler oplysninger om dig i følgende tilfælde:
– Når du køber ejendom i grundejerforeningens område, bliver du automatisk medlem i henhold til foreningens vedtægter.
– Når du har solgt din ejendom, ophører dit medlemskab automatisk.

Dine oplysninger bruges for at kunne besvare konkrete henvendelser fra dig. I denne forbindelse indsamler Dybendal grundejerforening alene nødvendige oplysninger om dig, som for eksempel navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse, kontingentbetalinger. Dine personlige oplysninger behandles og gemmes kun, så længe du er medlem af grundejerforeningen.


2. Hvornår videregiver Dybendal grundejerforening dine personoplysninger
Dybendal grundejerforening kan i visse tilfælde videregive de personoplysninger, som der behandles om dig. Dine personoplysninger kan f.eks. blive videregivet til:

A. Leverandører Dybendal grundejerforening samarbejder med og i forbindelse med administration af dit medlemskab og/eller din brug af Dybendal grundejerforening for eksempel leverandører af hjemmeside og elektroniske tjenester.
B. Øvrige tredjeparter i forbindelse med administration af dit medlemskab og/eller brug af Dybendal-grundejerforening.
C. Hvis det er påkrævet ifølge loven, en domstolsafgørelse eller gældende lovgivning. Videregivelsen vil kun ske i det omfang og til dem, det er nødvendigt for at kunne udføre grundejerforeningens virke i henhold til love og ordensregler.


3. Hvordan beskytter Dybendal grundejerforening dine personoplysninger
Dybendal grundejerforening har tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at dine oplysninger ikke hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. Dybendal grundejerforening sikkerhedsprocedurer og  processer bliver løbende revideret for at sikre rimelige tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger. I praksis er det ikke muligt at etablere 100 % sikkerhed, og Dybendal grundejerforening kan derfor ikke garantere, at oplysningerne er fuldstændig beskyttet mod nogen, som forsætligt forsøger at omgå Dybendal-grundejerforenings sikkerhedsforanstaltninger for at få adgang til oplysningerne. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.


4. Hvilke rettigheder har du
Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som Dybendal grundejerforening behandler om dig, kan du rette henvendelse til (kontakt@dybendal.com) eller til formanden. Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger Dybendal grundejerforening behandler om dig. Hvis det viser sig, at disse oplysninger er urigtige eller vildledende, har du ret til at anmode Dybendal grundejerforening om at rette, blokere eller slette disse oplysninger. Derudover kan du til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for yderligere behandling. I denne forbindelse gøres opmærksom på, at dit medlemskab hos Dybendal grundejerforening er betinget af, at du afgiver og opdaterer de i Dybendal grundejerforenings påkrævede oplysninger, der er nødvendige for, at registrere dig som medlem samt administrere dit medlemskab. Du kan anmode om at oplysninger om dig, som er personoplysninger, slettes. Sletning medfører ikke udmeldelse af foreningen da dette kun kan foregå i henhold til foreningens love.


5. Hvor længe opbevarer Dybendal grundejerforening dine personoplysninger – løbende sletningsforpligtelse
Hos Dybendal grundejerforening gemmes dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt for at i henhold til foreningens love og i henhold til gældende lovgivning. Såfremt vi som dataansvarlig (Forening) og databehandler (foreningens hosting leverandør) af hensyn til lovgivningen i øvrigt er forpligtet til at opbevare oplysningerne om dig, beholder vi disse oplysninger, så længe vi er forpligtet hertil.


6. Hvad sker der, når Dybendal grundejerforening ændrer denne persondatapolitik
Dybendal grundejerforening opdaterer løbende denne persondatapolitik for at sikre, at præsenterer dig med så præcis information som muligt, samt for at sikre at overholder gældende lovgivning. Dette medfører, at Dybendal grundejerforening løbende vil opdatere og ændre denne persondatapolitik. I tilfælde af væsentlige ændringer giver Dybendal grundejerforening dig besked via hjemmesiden. Den til enhver tid gældende version af denne persondatapolitik findes på foreningens hjemmeside.


7. Henvendelser og spørgsmål
Du skal være meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores persondatapolitik eller de personoplysninger, som vi indsamler og behandler om dig: kontakt@dybendal.com

Hus top en solskinsdag

Info Ved Ejerskifte

  • Planer for området fremgår af referatet fra generalforsamlingen- disse findes under dokumenter.
  • Der er medlemspligt af Dybendal grundejerforening.
  • Det koster i øjeblikket 1000,- DKK pr år at være medlem – beløbet opkræves via ejendomsskatten i to rater. Der er inkluderet snerydning.
  • Grundejerforeningen vedligeholder vejene.
  • Grundejer vedligeholder rabatten.
  • Der er ingen planer om forhøjelse af kontingentet.
  • Der betales ikke gebyr for overdragelse fra en ejer til den næste.
  • Der betales ikke indskud i grundejerforeningen.
  • Grundejerforeningen er berettiget til at opkræve evt. restancer fra tidligere ejer af den nye ejer.
  • Der er ingen antenneforening i området.
  • Der er kabel baseret TV og internet op til 1000/100 Mbit/s i området.
  • Der er i sommeren 2023 lagt fiber i området således at det er muligt at få en 1000/1000 Mbit/s forbindelse samt TV
Scroll to Top